Zárkózhatunk!

2019.10.26

Vasárnap este a tabella 11. helyén szereplő Sopron KC lesz az ellenfelünk. Sajnos az aréna avatón nem sikerült győztesen elhagyni a pályát ,de Hendleinék megkezdhetik a felzárkózást és megszerezhetik első hazai győzelmüket. Sikerült azonban győztesen hangolódni a hétvégi mérkőzésre hiszen a legutóbbi fordulóban az Ose Lions csapatát sikerült idegenben verni. A soproniak magját 5 amerikai légiós és két rutinos magyar játékos alkotja. A karmesteri pálca Damier Pitts kezében aki képes mérkőzéseket eldöntetni. A dobott pont kategóriában Pitts a 8. helyen áll jelenleg a bajnokságban így Davis jó védekezésre és fizikai adottságaira hatalmas szükség lesz. Christian Jones aki nemrég családi okok miatt hazautazott az államokba pénteken visszatért a csapatához. A 26 esztendős 201 cm magas 4-5 poszton bevethető játékos remek pedigrével érkezett a honi bajnokságba. Tavaly az ukrán bajnoki címhez segítette Himik Juzsnij együttesét. Ukrajnában megválasztották az év legjobb centerének és bekerült az év legjobb ötösébe is. Eric Carter aki centerposzton nagyon magabiztos számokat hozott eddig a bajnokságban, 17 pontja mellé 8.8 lepattanót is átlagol. (hatodik helyen szerepel lepattanó átlagban éppen Hendlein Roland előtt) A harmadik soproni "nagyágyú" pedig Bernard Thompson aki főként kettes poszton bevethető 15 pontot és 5.3 lepattanót átlagol. Demetre River bokasérülést szenvedett akinek a játéka kérdéses. Rivers eddig 9,5 pontot és 4 lepattanót átlagolt a közösbe.

Csapatszinten mind a két gárda nagyon rosszul áll az eladott labdákkal. Soproni oldalon mérkőzésenként 12,5 míg hazai oldalon 15,8 eladott labdát jegyezhetünk . Lalicéknak javítani kell a 66,7%-os büntetőzésen is. A vendég csapat kinti dobásai mindösszesen 21%-ot érnek el. Nyolc játékosuk eddig összesen 81 triplát dobott rá amiből mindösszesen 17 talált a helyére.  

A hazai szurkolókra nagyon nagy szüksége lesz a csapatnak. Mindenki 6. emberként biztassa holnap a csapatunkat és zúgjon a HAJRÁ KAPOSVÁR !