Szőke Balázs visszatér !

2019.08.05

-A nyár munkával telik. Június végétől a magyar U16-os fiú válogatottal készülünk a "B" divíziós EB-re, amely augusztus 8-17. között kerül megrendezésre Montenegróban. Megtisztelő, hogy a szakmai stáb tagja lehetek, Váradi Attilától és Váradi Kornéltól nagyon sokat tudok tanulni, amelyet remélhetőleg kamatoztatni tudok majd a továbbiakban.

-Amikor időm engedte, átjártam Dombóvárról a hazai bajnoki mérkőzésekre, és meglepődve tapasztaltam, hogy a picit gyengébb szereplés ellenére rendre telt ház előtt játszott a csapat, nagyon jó hangulatot teremtettek, le a kalappal előttük. A szurkolói csoport megalakulása egy remek dolog, remélem minél többen csatlakoznak még, és szervezetten, sportszerűen biztatják majd a csapatot, ahogy eddig is tették. Az új csarnokban szükség lesz a hangerőre:)! 

-Játékosként természetesen a bajnoki címeket 2001-ből és 2004-ből, felejthetetlen volt ez az időszak. Edzőként a Dombóvári Kosársuli utánpótlás csapataival az országos döntőkön való részvétel, valamint a felnőtt csapattal az Nb2-es bajnokság 1. helyezése még 2016-ból volt a legjobb eredmény.

-10 szezont töltöttem el játékosként Kaposváron. Ez idő alatt rengeteg csapattársam volt, több volt játékossal is jó viszonyban vagyok a mai napig, nem szeretnék kihagyni senkit, ezért ha lehet inkább nem mondanék neveket.

-Hatalmas előrelépés az edzői karrieremben, hogy Kaposváron dolgozhatok majd. Az U16-os fiú csapatot fogom trenírozni Fodor Dénes segítségével. A felnőtt csapatnál is kapok feladatot, amelyet még egyeztetünk, pontosítunk a szakmai stábbal.

-A fiatalokkal augusztus 5-én kezdünk, a felnőtt csapat augusztus 12-én kezdi meg a felkészülést az új szezonra. Az U16-os EB miatt én később kapcsolódok be a munkába, amelyet nagyon várok már.

-Az aktív sport után edzőként kezdtem dolgozni a Dombóvári Kosársulinál, ahol egy nagyon jó közösségbe kerültem. Folyamatosan fejlődtünk az ott töltött hat évem alatt, lehetőségekhez képest szép eredményeket értünk el. Ennek ellenére úgy éreztem, hogy további fejlődésem érdekében tovább kellett lépnem, és örömmel mondtam igent a kaposvári megkeresésre. A döntésemet megkönnyítette, hogy szinte a második otthonomba térhetek majd vissza, egy általam ismert nagyon jó közösségbe. Fekete Ádámmal és Gordan Filipoviccsal dolgoztunk már együtt, jól ismerjük egymást, ezen a téren sem lesz majd beilleszkedési problémám.

-Kívánok a szurkolóknak egy látványos kosárlabdát játszó, harcos, eredményes csapatot! Valósuljanak meg a klub céljai, és azt hiszem, hogy akkor a szezon végén mindenki elégedett lehet majd! 


                                                                                                                                      Sok sikert kívánunk !