Plézer Gábor

2021.07.04

Hogy érzed magad Kaposváron?

Nagyon jól érzem magam Kaposváron, jó a társaság a csapatnál, a város is nagyon tetszik, illetve a környéken sok szép kirándulóhely van, melyeket már elkezdtem bejárni a barátnőmmel.

-Mesélj egy kicsit a gyerekkorodról.

Pakson nőtem fel, ott kezdtem el kosárlabdázni már óvodás koromban, a helyi gimnáziumban és az ASE utánpótlásnál nagyon sokat segítettek a sportolóknak, így ideális helyszín volt a kosárlabda szempontjából.

-Hogy ismerkedtél meg a kosárlabdával?

Édesapám révén ismerkedtem meg a kosárlabdával, ő ebben dolgozik már kb. 25 éve, minden nap elvitt a csarnokba kisgyerekként, amikor a paksi csapatnak edzése volt.

-Hogy jött szóba Kaposvár?

Csapatváltásnál több lehetőség is szóba jött, Kaposvárról nagyon sok jót hallottam a játékostársaktól, edzőktől, illetve szimpatikus volt a felvázolt rendszer.


-Hogy sikerült beilleszkedni a csapatba?

A beilleszkedés könnyen ment, nagyon befogadó a társaság, segítőkész volt mindenki.


-Nagy feladat hárul rád a szezonban . Hogy készülsz erre?

Az u23-as szabály minden fiatalnak óriási lehetőség, szeretném minél jobban kihasználni és hasznos tagja lenni a csapatnak, nem feltétlenül csak a szabály előnye miatt szeretnék perceket kiharcolni.


-Mit gondolsz idén milyen célkitűzések elé nézhet a csapat?

A szezon második felében Nikolával kiemelkedő teljesítményt nyújtott a csapat, ha ezt a teljesítményt át tudjuk vinni a következő szezonra, akkor úgy gondolom, hogy bármeddig eljuthatunk. Illetve a következő szezontól reményeim szerint nézők is lehetnek, akik óriási erőt adhatnak majd a mérkőzéseken.

-Milyen Lazic kezei alatt dolgozni?

Nikola egy rendkívül tapasztalt, felkészült edző, akitől rengeteget tanulhat minden játékos, kifejezetten a fiatalok.

-Sajnos nézők nélkül kellett rengeteg mérkőzést játszani. Milyen érzés játékosként egy "üres" arénában játszani? Mekkora motivációt adnak a lelátón lévő szurkolók?

Igen, az idei szezon teljesen más volt üres csarnokokban, szerencsére a vége felé már kezdtek beengedni egyre több embert, remélem az idény kezdetétől már mindenki látogathatja majd a mérkőzéseket. A kaposvári szurkolókról, és a hangulatról csak jókat hallottam eddig, illetve amikor ellenfélként játszottam itt, akkor is extra hangulatot teremtettek. 

-Van valami "babonád" mérkőzések előtt?

Konkrét babonám nincsen, az étkezésre szoktam inkább odafigyelni meccsnapokon, banán és egy izotóniás ital nem maradhat el a meccsek előtt.

-Egyenlőre két új játékos érkezett a csapathoz CS.Milán és N.Hilliard mit gondolsz róluk?

Mindkét játékos nagy segítség lehet a csapatunknak, Csorvási Milán válogatott játékos, Őt nem kell bemutatni senkinek, rutinos center. Az új légiósról csak a highlight videót láttam, ami alapján rendkívül jónak tűnik.

-Van valami kedvenc történeted amióta ide szerződtél? (csapaton belül)

Talán a legjobb sztori, amikor Jeff Allen két mez alsót hozott a Kecskemét elleni idegenbeli meccsre , így a hazaiak lila mezében lépett pályára.

-Van olyan termék ami nélkül nem tudnál élni?

A termék, ami nélkül nem tudnék élni, az a fekete Nike aláöltözet alsó, nem tudnék meccset játszani nélküle.

-Van valami napi rutinod ami nem maradhat ki a hétköznapokból?

Napi rutinom az esti sorozatnézés, ami nagyon ritkán marad el.

-Ha lehetne valami szuper képességed mi volna az?

Szuperképességnek az időutazást választanám.

-Mit mondana a 10 éves éned most?

Úgy gondolom, a 10 éves énem azt mondaná most, hogy példa kell, nem mindegy, hogy kivel veszed körül magad, illetve azt is, hogy mindig hallgass a megérzéseidre, és bízzál bennük. Amúgy részben elégedett lenne, hiszen amit már akkor kitűztem célt, hogy első osztályú kerettag legyek, sikerült, viszont nagyon hosszú út és sok munka áll előttem, hogy az összes álmomat beteljesítsem.

-Ha nem lenne a kosárlabda milyen irányba gondolkodnál?

Ha nem kosárlabdáznék, akkor teniszeznék, mindenképpen a sport köreiben maradnék, menedzserként, vagy edzőként. Június végén emelt szintű kosárlabda sportedző szakképesítést szereztem. illetve a Budapesti Gazdasági Egyetemen vagyok gazdálkodási és menedzsment szakos utolsó éves hallgató.

-Mi a kedvenc ételed/italod?

Kedvenc italom a sima citromos limonádé, kedvenc ételem pedig a tejszínes-csirkés tészta és a palacsinta.

-Van valami hobbid?

Hobbim a horgászás és az utazás, mindkettő nagyon kikapcsol és feltölt. Ezen kívül focizni, teniszezni és minden más sportot űzni szeretek. Szívesen kártyázom barátokkal.

-Kedvenc zene/film?

Kedvenc zeném nincsen, többféle műfajt is meghallgatok hangulattól függően, meccsek előtti hangolódáshoz például a rap a legjobb. Kedvenc filmem sok kosárlabdázóhoz hasonlóan a Coach Carter, de közel állnak hozzám az életrajzi filmek, dokumentumfilmek is.

-A 18-as mezszám mit takar?

A 18-as számnak nincsen számomra jelentése, "ez maradt" amikor megérkeztem, jövőre elméletileg a 7-es mezszámban fogok játszani, ami az első mezszámom volt már 6-7 éves koromban.

-Mit vársz az idei évtől?

Az idei évtől a saját fejlődésemet várom minden területen, illetve bízom benne, hogy a csapattal sikereket érhetünk el, minél jobb helyezést a bajnokságban és a kupában is.

-Végezetül üzensz e valamit a szurkolóknak?

Szurkolóknak azt üzenném, hogy minél többen térjenek vissza a csarnokba az idény kezdetétől, nagyon sokat jelent számunkra a jelenlétük, mindent meg fogunk tenni, hogy örömet okozzunk számukra.