Hock Geri közelebbről

2019.09.21

Kosárlabdázni 2.osztályos koromban kezdtem a Zrinyi suliba. Emlékszem az edzések délután voltak, pont úgy hogy kettészelték a napközit amit anno nagyon utáltam és mivel minden barátom járt edzésre ezért én is elkezdtem. Akkoriban a korosztályos csapat 99%-át Zrinyis srácok adták ami egy nagyon jó és összetartó csapatot eredményezett. Először talán Fehér Ivánnál kezdtük el a komoly munkát u16-ban. Egészen addig a mezőny közepén foglaltam helyet, de az Ivánnál eltöltött évben kezdett változni a játékom és szerintem ezt ő nagyon jól kezelte és olyan szerepkört és lehetőségeket adott amikben sokat tudtam fejlődni. Később felkerültem az u20-ba ahol kezdetben 2 perceket kaptam majd idővel a csapat oszlopos tagja lettem. Legszebb emlékek közé tartozik az u18-as B döntő amit sikerült megnyernünk.

-Milyen érzés volt mikor azt mondták Neked ,hogy Geri az A-csapat tagja vagy (hogy zajlott ez le?)

Ha jól emlékszem Gordan hívott fel, hogy Benivel és Zalánnal együtt le kéne menni a csarnokba egy elbeszélgetésre Fekete Ádám vezetőedzővel. Megkérdezte mik a terveink a jövőre nézve és elmondta, hogy ő szívesen dolgozna velünk mert lát bennünk fantáziát. Számomra meglepő volt hiszem egészen odáig biztos voltam benne, hogy vegyészmérnök szeretnék lenni, ám ennek hatására leültem beszélni a szüleimmel és arra jutottunk, hogy élni kell a lehetőséggel. Sorrendet változtattam és előre került a Kaposvári egyetem. A felkészülés megkezdése után tudatosult csak bennem, hogy A-csoportos csapat tagja vagyok amikor olyan emberekkel edzettem együtt akik már sok mindent letettek az asztalra a Magyar kosárlabda terén.

Beni és Zalán előző években már segítettek a felnőtt csapatnak igy nekem több idő kellett, hogy megszokjam a ritmust és a sokkal komolyabb edzésmunkát.

-Hogy szoktál fejben készülni a mérkőzésekre ?

Nem vagyok babonás úgyhogy különösebb rituálém nincsen, meccsnapon mindig nagyon odafigyelek az étkezésre és meg szoktam nézegetni az ellenfél játékosait, statisztikáit.

-Ebben nem vagyok teljesen biztos de úgy tudom még egyetemre is jársz a profi sport mellett, sikerül megtalálni a hangsúlyt ?

Igen, a Kaposvári Egyetem pénzügy-számvitel szakára járok.Nehéz, de szerencsére a tanárok nagyon rendesek és rugalmasak velünk szembe, illetve a klub részéről is megkapjuk a támogatást.

-Szabadidődben mivel telik az időd? Van valami hobbid ?

Szezon közben nagyon kevés a szabadidőm így azt a családommal és barátaimmal próbálom tölteni de ha tehetem filmeket, sorozatokat nézek vagy bekapcsolom a Playstationt. Hobbim a horgászt de arra sajnos csak nyáron van időm.

-Más sportágakkal ,hogy állsz? Kosárlabda mellett mit nézel/űzöl még szívesen?

Szeretek minden labdajátékot, de kosár mellett főként röpizni ,focizni és teniszezni szeretek. Nem vagyok az a nagy meccsnézős típus de a kosármeccseket és ritkán a jobb focimeccseket azért meg szoktam nézni.

-Példakép?

Magyar viszonylatban Fodor Marcit mondanám, szerencsére volt lehetőségem játszani vele 1 évet, nagyon kedveltem a játékát, posztján szerintem zseninek számított

A másik pedig LeBron James, őt a játéka mellett személyisége és kosárlabdán kívüli tevékenységei miatt kedvelem.

- Megnyerte csapatunk az MTOK IX. Orosz László Emléktornát ahol a torna legfiatalabb kaposvári játékosa egyben jó barátod Bogdán Benedek lett,Neked ajánlotta ezt a díjat ,hogy esett ez?

Beni nagyon régóta a legjobb barátom. Szóhoz sem jutottam, nagyon kedves gesztus volt tőle. Sérülésem első napjától fogva minden nap látogat, és segít amiben csak tud, remélem a jövőben majd megtudom ezt hálálni neki.

-Sajnos nemrég sérülés ért.

Egy hirtelen kitámasztásban letapadt a lábam de a térdem ment tovább, hallottam két reccsenést és össze estem. A keresztszalagom elszakadt. A külső porc 4 részre tört ezért azt kiszedték, a belső a vörös zónában vált le így azt vissza tudták varrni. 6 hét fekvés következik a műtét után aminek a 4. hetében vagyok. Ez idő alatt a 90 fokig való hajlítás, a vénás torna, és az izmok aktivizálása van terítéken. A csapat gyógytornásza ( Fekete Judit) szerint jól haladunk, szép a seb és a lábam is jól reagál a hajlításokra és feladatokra. Az első edzések a 6 hét után felsőtestre kezdődnek meg majd később a könnyített mozgások, guggolás. Ha minden jól megy akkor decemberre elkezdhetek kocogni. 6-8 hónap a felépülési idő, próbálok az alsó határra koncentrálni azaz a 6 hónapra de nem siettetem, a lényeg, hogy újra 100% legyek.

- Lassan indul a bajnokság hova tudod idén elképzelni a csapatot ?

Szerintem a 8 közé jutás az reális cél. Idén is meglesz az a bizonyos top 4 csapat akik mögé próbálnak bekerülni a csapatok az 5. 6. helyre, szerintem még oda is esélyesek lehetünk!

- Elég szépen kicserélődött a csapat milyen srácok gyűltek össze az idei szezonra?

Az edzéseken azt látom, hogy motiváltak, fegyelmezettek és tudtak szép csapatjátékot játszani, nyilván húzóemberek vannak de nem látom, hogy egyénieskedés lenne a pályán.

- Milyen az új Aréna? Nem fog hiányozni a régi csarnokunk?

Szerintem szuper lett, a puha palánk átjöhetett volna a régiből de ez csak részletkérdés, remélem idővel megtelik majd a jó szereplésünk következménye képpen a lelátó.

- Üzensz valamit a szurkolóknak?

Szerintem kevés helyen van olyan minőségi szurkolás mint Kaposváron, remélem ezt a nagy teret is be tudják majd kiabálni, lehet ehhez több ember és sör kell majd de biztos vagyok benne, hogy idén sem rajtuk fog múlni a szereplésünk!