Fodor Marci ! Hétvégén rangadó !

2019.11.14

Hogy tetszik a fővárosi élet?

Sziasztok! Köszönöm a kérdést, szeretünk itt lenni bár ugye mi Budaörsön élünk, ami azért nem hasonlítható össze Budapesttel és ez igy jó és kényelmes, ezáltal picit vidékies nekem. Innen közel van a Gabànyi, a feleségem munkahelye is itt van és a fiam is ide jár oviba. Most nagy az izgalom és a boldogság nálunk, mert karácsony tájékán érkezik a kishugi, úgyhogy igy lesz teljes a kis családunk, már alig várjuk!

Milyen feladatot látsz el jelenleg a MAFC csapatánál?

Miután befejeztem aktiv pályafutásom, itt lehetőséget kaptam, hogy a civil életben is a kosárlabda mellett maradhassak, úgyhogy jelenleg sportigazgató vagyok a klubnál, a felnőtt csapat mindennapjait kordinálom, szakmai és technikai feladatokat is ellátok, félszemmel pedig a tehetséges utánpótlásunkat is figyelem.

Gondolkozol e azon ,hogy egyszer akár A csoportos edző legyél?

Nem, nem foglalkoztat ez a pozició.. gyerekekkel nagyon szívesen dolgozom és dolgoznék a közeljövőben is. Jelenleg a Ballatoncamp nyári táborunk, ami immár 4. éve került megrendezésre teljes mértékben kielégiti az efféle ambicióimat.

Milyen az úgymond "aktív kosárlabda" nélküli élet? Nem szokott hiányozni ,hogy újra a pályán legyél?

Nagyon ritkán megdobban a szívem, de megvagyok nélküle, aztán lehet hogy ez majd fog vàltozni..Természetesen a sportolást nem hagytam abba, járok futni,edzeni,illetve most a tenisz az, amiben megtaláltam az adrenalin-löketet, teljesen ki tud kapcsolni.

Sok időt játszottál a kaposvári csapatban , az itt eltöltött idő alatt sok játékos fordult meg a keretben, ha összerakhatnál egy "álom" kezdőt kik lennének ?

Huhhaa, nehéz kérdés... hát, ha nem kezdenék akkor talán igy nézne ki: B. Frazier, Raivio, Benke, Hendlein, Chism, ha igen, akkor lehet hogy a Nicket leültetném a padra, bár tudom hogy kikészülne tőle:)

De szívem szerint nem emelnék ki senkit, nekem mindig az volt a fontosabb, hogy a csapattársaim szeressenek velem a pályán lenni és azt hiszem volt erre példa a 4 évem alatt. Törekedtünk rá, hogy a kémia jó legyen a csapaton belül és ha baj van, akkor összezárjunk. Remek kis társaságok alakultak, akik közül sokakkal tartom a kapcsolatot a mai napig.

Kaposváron nagyon megszerettek téged, mondhatni igazi kaposvári lettél a szurkolók szemében. Az itt eltöltött évek alatt mik voltak a legszebb emlékeid ?

Rengeteg az élmény a pályán és azon kívűl is.

Az első évem, mikor négybe jutottunk..óriási volt,mert senki nem számitott rá, ha jól emlékszem volt egy 8 meccses nyerőszériánk is, az elődöntő és bronzmeccs sajnos nem úgy alakult ahogy terveztük.

Aztán a második, mikor talàn a legerősebb, de biztos hogy a legösszetartóbb keretünk volt, remek középszakasz után egy hazai vereséggel buktuk el a nègy közé jutást...

Az utolsó két évben is összejött a playoff és ez igy az utóbbi évek tekintetében igenis nagy dolog, mivel azóta nem sikerült bejutni...

Talán annyi a hiányérzetem, hogy egy pici ráfordítással szerintem könnyen játszhattunk volna döntőt valamelyik évben, mivel erős magyar magunk volt, de ez sajnos sosem jött össze.

Ami viszont a legfontosabb ,hogy az itt töltött években házasodtunk össze a feleségemmel és született meg kisfiúnk, Márk. Emiatt is nagyon közel áll a szívemhez a város, illetve sok barátság is kötődött az évek alatt.

A szurkolók pedig tényleg fantasztikusak voltak, én nagyon szerettem azt a csarnokot, igazi hazai pálya volt gyűrűstől,palánkostól mindenestől. Nyilván az elején kétkedve fogadtak engem, ami abszolút érthető volt, hiszen nagy csatákat vívtunk anno, mikor én fiatal suhancként paksi színekben játszottam, de azt gondolom, hogy idővel elfogadtak és el is ismertek, talán meg tudtam hálálni ezt a játékommal és a hozzáállásommal. Azt pedig sosem fogom elfelejteni, amikor Mafcosként visszatértem.. amit kaptam tőlük aznap este,mindig hálás leszek érte.

Van esetleg valami vicces story ami nem került nyilvánosságra de csapaton belül akár hónapokig téma volt? :)

Vannak persze, de sajnos kevésbé publikusak:)

Mit gondolsz az idei kaposvári csapatról?

Korai még bármit is mondani, hiszen 7 forduló ment le bajnokságból. Az biztos, hogy most egy statikusabb, kontrolláltabb kosárlabda van, amit szokni kell pár játékosnak és a precizitáshoz is idő kell, hogy minden úgy működjön ahogy azt a szakmai stáb megköveteli, kevesebb a pont is és kevésbé az egyéni képességekre van felépítve a játék. A csapat is valószínűleg így lett összerakva, amiből még bármi kifuthat, de egyelőre nem látom a vezért, aki tudna hozni egy extrát, akár egy végjátékban és el tudna dönteni egy meccset, pedig ehhez a rendszerhez is kell ilyen, legalább kettő. Ha visszaemlékezünk, volt több idegenbeli mérkőzés is, pl a Falco vagy a Szolnok ellen, ahol a végjátékban hozott rossz döntéseknek és a fontos kihagyott dobásoknak köszönhetően maradtak alul, pedig egész mérkőzésen remekül és szervezetten játszottak.

Nyilván kintről más ezt látni mint belül megélni, de szerintem jobb lesz ez a Kaposvár, mint amit jelenleg mutat.

Hétvégén a pécsi csapat ellen játszunk idegenben. Te nagyon jól tudod ,hogy milyen hangulattal és mekkora téttel jár ez a kaposvári szurkolóknak. Mit vársz ettől a mérkőzéstől? Mik lehetnek a pécsi illetve kaposvári csapat erősségei gyengeségei ezen a mérkőzésen?

Egy kaposvárinak olyan a baranyai vendégjáték, mint egy körmendinek a Falco elleni. Óriási hangulatú mérkőzések voltak akkoriban és ha az emlékezetem nem csal általában mi kerültünk ki belőle győztesen, persze olyan is volt, hogy hazai pályán meg fordítva történtek a dolgok. A Pécs jelenleg komolyabb játékerőt képvisel, két amerikai mezőnyemberük nagyon ponterős és az öregek is jók a háznál, gondolok itt Ciricre és Budimirre..ami a somogyiak malmára hajthatja a vizet az talán a fáradtság.. hiszen az Europe Cupban a pécsiek egy újabb kiélezett mérkőzésen kaptak ki utolsó másodperces kosárral, kérdés hogy ezután milyen állapotban lesznek fizikálisan illetve mentálisan. A Kaposvárnál pedig nem szabadna megtörténnie ilyen lefagyásoknak,mint a legutóbb a Paks ellen,mert akkor sok esélyük nem lesz és a kulcsjátékosoktól is több kell most, gondolok itt elsősorban Davisre, mivel a karmesteri pálca az ő kezében van, össze kell fognia csapatát,illetve magabiztosabb játékot várnék a padról érkezőktől is, néha olyan mintha remegnének, nem vállalnak el helyzeteket. Ennek ellenére attól szép egy ilyen rangadó, hogy bármi megtörténhet...szerintem szoros csata várható, Rolitól egy 20+20as (pont,lepattanó) meccs csakis az elfogadható..:)

Üzensz e valamit a volt csapattársaknak illetve szurkolóknak? :)

Rolinak azt üzenem, hogy jó fiúnév a Márton is szerintem, Gerinek hogy húzzon bele minden fronton, Tomi még mindig brutális, Gordan a barát, Ádámnak nem kell üzennem,sokszor beszélünk, a szurkolóknak pedig, hogy Boldogság,gyere haza..:) 


A fent látható interjút saját felhasználásra valamint más weboldalon történő elhelyezésre nem engedélyezett!


Pécsen vendégszerepel csapatunk. Talán nem túlzok azzal ,hogy a szezon legfontosabb idegenbeli mérkőzése vár a csapatra és szurkolóinkra. A Bratislava ellen a FIBA Europe Cup A-csoportjának negyedik fordulójában mindössze 1 ponttal maradt alul Csirke Ferenc csapata. Két meghatározó játékosa nélkül kellett pályára lépnie a baranyaiaknak és így is csak egy kevés hiányzott a bravúrhoz. A hétvégi derbinek egy hiányzója már biztos lesz hiszen  C.J. Aiken súlyosabb sérülést szenvedett még a zalaegerszegi csapat ellen. Aikent műteni is kell és több hétig nem számíthatnak rá. Kérdéses még Quincy Diggs játéka is aki a Pécs vezére ! Erősségüket mutatja ,hogy két kulcsemberük nélkül is képesek remekül teljesíteni. A rutinban is gazdag  játékosok mint pl Budimir vagy Ciric is képes mérkőzéseket eldönteni. Christopher Smith a baranyai karmester aki közel 17 pontot átlagol. A palánk alatt Horti Bálinttal kell majd birkózni !

Kaposvári oldalon a hangolódás nem sikerült a legfényesebben hiszen hazai pályán maradtunk alul az ASE ellen. Hatalmas pofont kaptunk a 4. negyedben de reméljük időben jött. Itt a lehetőség tehát javítani és feledtetni a múltkori mérkőzést.