Az éllovast látjuk vendégül!

2020.01.16

A bajnokság topfavoritját látjuk vendégül szombaton 18 órától. Nehéz lenne kiemelni bárkit is a Falcoból hiszen aki pályára lép magasan azt hozza amit elvárnak tőle. A nagyon erős magyar mag mellé öt kiváló amerikai légiós kap helyet. Nézzünk pár statisztikát kitől mit várhatunk:


Légiósok

 • C: Juvonte Reddic:   9,7 pont , 5 lepattanó, festéken belül közel 60%-al dob, csapata egyik leghasznosabb játékosa.
 • PG: Ronald Curry:     Nagy visszatérő aki 9,6 pont, 3 lepattanó , 4 gólpasszt tesz a közösbe.
 • PF: DeVaughn Washington: Talán légiósok tekintetében a "leggyengébb" játékos. Mérkőzésenként mindössze 5,6 pontot 3,6 lepattanót átlagol. 
 • SF: De'Quon Lake: 7,7 pont 5,5 lepattanó valamint kiemelkedő 76,5%-os dobáspontosság triplán belül!
 • PG: Quinton Hooker: 9,7 pont 3 gólpassz 2,6 lepattanó.

  Magyarok
 • PG/SG: Perl Zoltán: Csapata legponterősebb játékosa 14,1 ponttal 4,4 gólpassz , 3,2 lepattanó átlagával.
 • SG: Váradi Benedek: 9,5 pont, 4,8 lepattanó, 2,3 gólpassz mérkőzésenként 
 • SG: Bíró Olivér: Nincs olyan jó szezonja mint Pécsen volt de egy nagyon jó dobó játékos aki bármikor képes pár triplát a helyére tenni.

  "Boldogság Gyere Haza Kategória"

Benke Szilárd és Marko Filipović a két kaposvári nevelésű játékos csapatuk meghatározó tagjai. A bődületesen jó szezont futó kaposvári duó először lép pályára az Arénában. Szili mérkőzésenként 11 ,3 pontot 2,6 gólpasszt 2,3 lepattanót átlagol. Marko csapata II. helyén áll pontkategóriában kereken 12 egységgel valamint 5,5 lepattanó átlaggal.   

Nehéz dolga lesz Bakiéknak akik az előző fordulóban a Zalaegerszeg ellen arattat győzelmet egy pontgazdag mérkőzésen. A nagyon mély szombathelyi keret sorsdöntő lehet akkor is ha  tegnap még Bajnokok Ligája mérkőzést játszott ellenfelünk. 


Marko Filipović-ot kérdeztük pár szóra ! 

 Marko Filipović
Marko Filipović

Biztos vagyok benne hogy a Kaposvár felszívja magát ellenünk hazai pályán, nem lesz könnyű mérkőzés. Stojan Ivkovic érkezése új lendületet adhat a Kaposvárnak, ezt láthattuk Zalaegerszegen is ahol fel voltak spanolva a játékosok és extra támadójátékkal győztek. Nekünk másfél napunk van regenerálódni és felkészülni a meccsre, próbáljuk minél jobban kihasználni ezt a kevés időt. Kaposvárra mindig jó érzés visszatérni, ad egy kis plussz motivációt. Az új csarnokban még nem játszottam kíváncsi vagyok a pályára és a szurkolókra is.